Skip to main content

Proef de lente: een heerlijk recept voor Pasen

De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en Pasen staat voor de deur! Wat is er leuker dan samen genieten van een feestelijke lekkernij? Deze keer delen we een eenvoudig maar lekker recept dat perfect past bij de paasbrunch:

Luchtige citroen-paascakejes met romige mascarpone-topping.

Ingrediënten:

  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • 100 g boter (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 100 ml melk
  • Snufje zout

Topping:

  • 150 g mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Paaseitjes of sprinkles voor decoratie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en zet cupcakevormpjes klaar.
  2. Mix suiker en eieren luchtig. Voeg boter, citroensap en -rasp toe.
  3. Zeef de bloem met bakpoeder en zout en meng dit om en om met de melk door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20-25 minuten goudbruin.
  5. Klop de mascarpone met poedersuiker en vanille en bestrijk de afgekoelde cakejes.
  6. Garneer met paaseitjes of vrolijke sprinkles.

Serveer deze feestelijke cakejes bij de paasbrunch of als zoete traktatie bij de koffie.