Romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt
INGREDIËNTEN
- 200 ml slagroom
- 5 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 1 theelepel vanille aroma
- 350 gr aardbeien
- 170 gr Griekse yoghurt (5 of 10% vet)
BEREIDING
- Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of keukenmachine.
- Klop de slagroom net niet stijf met een mixer. Voeg halverwege de gecondenseerde melk en vanille aroma toe. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix er nog kort door.
- Mix daarna de gepureerde aardbeien erdoor.
- Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.
- Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen/minder ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ca. 4 keer.
- Laat het daarna geheel bevriezen in ca. 4 uur en garneer eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.