Skip to main content

Romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt

INGREDIËNTEN

  • 200 ml slagroom
  • 5 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 350 gr aardbeien
  • 170 gr Griekse yoghurt (5 of 10% vet)

BEREIDING

  • Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  • Klop de slagroom net niet stijf met een mixer. Voeg halverwege de gecondenseerde melk en vanille aroma toe. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix er nog kort door.
  • Mix daarna de gepureerde aardbeien erdoor.
  • Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.
  • Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen/minder ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ca. 4 keer.
  • Laat het daarna geheel bevriezen in ca. 4 uur en garneer eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.